Välkommen på kurs hos oss. Vår målsättning är att hålla kurser med hög kvalitet för hundägare med höga ambitioner, oavsett om det gäller vardagslydnad eller träning för tävling. Förrutom de kurser och utbildningar som vi håller själva, bjuder vi också in intressanta instruktörer som kan vidareutveckla oss och våra elever. Alla våra kurser och utbildningar bygger på klickerträning och undervisning i små grupper (max 6 deltagare per instruktör, oftast mycket mindre).

Anmälan till kurser sker via det här formuläret. Ange vilken kurs du vill gå, namn, telefonnummer, adress, hundnamn, ras, ålder på hunden och vad du vill ha ut av kursen/om du har några speciella problem eller önskemål. Anmälan är bindande.

Vi rekommenderar att du börjar med en grundkurs om du inte har gått kurs för oss tidigare eller har motsvarande förkunskaper. På grundkursen tar vi oss tid till att utveckla viktiga färdigheter som gör vidare träning mycket enklare. Vi utvecklar belöningar, lär hunden fokus och självkontroll, jobbar med förarens shapingfärdigheter och påbörjar några nyttiga färdigheter för tävlingshundar. Efter grundkursen kan du gå vidare till kurs i tex. lydnad eller agility. Hör av dig till oss om du är osäker på vilken kurs du bör gå.


24-25 september - Fågelhundkurs - Helgkurs
27-28 september - Instruktörsforum Valpkurs - Två dagar
8-9 oktober - Grundkurs - Helgkurs
12 oktober - Agilityhandling - Åtta onsdagskvällar
22-23 oktober - Agilityhandling - Helgkurs
25-26 oktober - Instruktörsforum Avslappning och Kontroll - Två dagar
4-6 november - Valpläger - Tre dagarPraktisk information

Från och med augusti 2009 håller vi våra kurser i Fjugesta ca 30 minuter från Örebro i Sverige.
Hitta hit:
Latitude = 59.1869, Longitude = 14.8457
För tips på boende kan du kolla in den här länken där visit.orebro.se listar några alternativ. Här är några alternativ i närheten av oss som tillåter hund:

Tingsgården B&B
Sannakroa
Lekeberga Gård
Sannabadets Camping och stuga

Det kan också finnas möjlighet att bo i tält eller husvagn på gården. Hör av dig till oss om du är intresserad av det.

Om du vill förbereda din hund inför kursen finns det några saker du kan göra: För det första - lek med din hund. Få din hund intresserad av dragkamp ihop med dig, för på våra kurser lägger vi stor vikt vid leken. För det andra - träna din hund till att frivilligt gå in i sin bur och slappna av där, hundarna kommer att pausa i bur under kursen. För det tredje - uppmuntra initiativ din hund tar spontant, på våra kurser bygger vi på hundens egeninitiativ. Låter det svårt? Ta det lugnt, på våra grundkurser behöver din hund inte kunna någonting och vi hjälper dig att komma igång. Det här är bara tre tips till dig som vill tjuvstarta lite. Ett annat sätt att förbereda sig är att läsa igenom artiklarna på den här hemsidan och surfa runt lite i bloggen.