Den här kursen passar för dig som är intresserad av att tävla i agility och vill nå långt. Valpar och hundar i alla åldrar är välkomna. Vi fokuserar på de viktigaste grundfärdigheterna för agilityhunden och lägger stor vikt vid att få rätt tempo och engagemang från början. En del av kursen ägnas också åt att lära förarna handling (att föra hunden runt banan). Kursen lägger främst vikt på det som din hund bör kunna innan du börjar träna på hinder. Den passar också för dig som tävlar, men som vill fräscha upp grundträningen. På kursen lär du dig bland annat:
  • Kontaktfältsbeteende
  • Torrhandling
  • Starter
  • Slalominlärning
  • Handlingsfärdigheter för föraren
  • One jump-övningar
  • Hoppteknik
21-22 juni 10-17 båda dagarna. Pris 2500 SEK inkl moms (1250 SEK för observatörer).

Anmäl dig här!


Den här kursen passar för dig som har kommit igång med agilityträningen och vill lära dig mer om hur man visar hunden runt banan på ett effektivt sätt. Hunden bör vara på tävlingsnivå för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Vid behov delar vi upp gruppen efter erfarenhet.

22-23 oktober 10-17 båda dagarna. Pris 2500 SEK inkl moms (1250 SEK för observatörer).
Onsdagskvällar med start den 12 oktober. 18-19.30 under åtta onsdagar under oktober och november. Pris 2500 SEK inkl moms (1250 SEK för observatörer).

Anmäl dig här!På agilitylägret kombinerar vi teknikträning med handling och hjälper dig på den nivå du är. Under fyra intensiva dagar i juli lär du dig att träna hinder och handling på ett effektivt och roligt sätt. På kvällarna grillar och umgås vi tills solen har gått ner.

27-30 juni. 10-17 måndag-onsdag, 9-16 torsdag. Pris: 5000 SEK (inkl. moms).

Anmäl dig här!
Hoppteknikträning kan göra att din hund river färre hinder, men fördelarna med att jobba med hoppteknik är mycket mer än så. Genom hoppteknikövningarna lär sig hunden bland annat att hoppa på ett effektivt och skonsamt sätt, att svänga tight, att bedöma avstånd och lägga in korrekt antal steg mellan hinder. Hoppteknikträningen ger hunden självförtroende och kraft i steget. Vi pratar också om fysisk träning för agilityhunden. Kursen passar både för nybörjare och för hundar som redan tävlar i agility. Från 6 månader.

Alla kurser hålls av Fanny, förutom kursen den 9-10 augusti. Då kommer Vappu Alatalo till oss för att hålla hoppteknikkurs. För att anmäla dig till den kursen ska du tidigare ha gått kurs för Vappu eller Fanny och aktivt ha jobbat med hoppteknik. Du kan också få vara med genom att gå kursen för Fanny den 5-6 juli och sedan träna på egen hand i en månad innan kursen för Vappu.

5-6 juli klockan 10-17 tisdag och onsdag. Pris 2500 SEK inkl moms.

9-10 augusti. Fortsättningskurs för Vappu Alatalo. Pris 3000 SEK inkl moms.

Kvällskurs på tisdagar. Startar med teorikväll den 6 september klockan 18 - ca 20. Resten praktisk träning på tisdagskvällar mellan 18-19.30. 13/9, 20/9, 27/9, 4/10, 11/10 och 18/10.

Anmäl dig här!